Når en pepperkakebaker…

Laget etter nissemors oppskrift og modell, skriver Destinasjon Savalen om det som trolig er verdens største pepperkakehus.

Pepperkakeinnholdet kan kanskje diskuteres, men det unike bygget til Savalen Fjellhotell & Spa i Nissegata i Hedmark fylke ligner unektelig på et vaskeekte pepperkakehus.

Vil ha fokus på det eventyrlige

Hytta ble formelt åpnet 24. desember 2017, og daglig leder Per Morten Hektoen forteller om stor pågang både fra gjester som ønsker å leie hytta, og fra media.

–  Alle helgene gjennom vinteren 2018 er bortbestilt, og flere bedrifter har bestilt kursopphold på hverdager, forteller Hektoen, som er stolt over resultatet.

–  Målet vårt er å skape en skikkelig eventyrdestinasjon her. Det er mye å glede seg til, legger han til.

MDF for utendørsbruk

Seigmenn, nonstop og pepperkakefigurer er CNC-frest i Medite Tricoya Extreme MDF levert av Fritzøe Engros.

Tilsammen ble det brukt 65 plater i 18mm tykkelse.

Daglig leder Maren Hernes i Historiske Møbler AS hadde ansvar for «pynten» på pepperkakehuset, og forteller om et prosjekt virkelig utenom det vanlige:

–  Da vi fikk oppdraget vurderte vi flere materialer. Jeg pratet med min kontaktperson Anders i Fritzøe Engros, og han rådet meg til å se nærmere på Tricoya Extreme. Det var slik jeg ble kjent med materialet, forklarer Hernes.

–  Tricoya-platene var gode å jobbe med; omtrent som vanlig MDF. Tricoya er noe tyngre. Det ville tatt mye lengre tid og kostet betydelig mer å skulle forme platene i andre materialer. Dette var vårt første prosjekt med Tricoya Extreme, og det blir helt sikkert ikke det siste, sier Hernes fornøyd

Detaljer om bygget:

366 kvadratmeter
12 meter høyt, tre etasjer medregnet utsiktstårn
9 soverom, hvorav 4 med dobbeltseng
5 soverom med køyesenger á 4 sengeplasser
Kjøkken og sitteplasser til 28 personer
På toppen av utsiktstårnet er det en salong med utsikt over Nissegata.
Arkitekt: Heggelund og Koxvold
Interiørarkitekt: Iplan
Pynt/detaljer: Historiske Møbler AS
Entreprenør: Nordbohus Byggservice Nord-Østerdal